17.05.2024

За контрактом: у 44-ій артбригаді розповіли про умови служби

Ваша реклама

Військову службу за контрактом можна проходити у 44-ій окремій артилерійській бригаді. Тут – пункт постійної дислокації після ротації у зоні ООС.

На території Тернопільської бригади є гуртожитки з сучасними та комфортними умовами для військових. Такі ж помешкання для артилеристів є у Чорткові та Теребовлі. Як зазначив, підполковник Андрій Гресько, зараз їхня бригада відновлює бойову готовність. Це триватиме 8 місяців.

Пріоритетним завданням відновлення боєздатності є укомплектування особовим складом. Впродовж 2-х місяців близько 250 військовослужбовців з різних куточків України зголосились проходити військову службу за контрактом у 44-ій бригаді.

Перед проходженням служби за контрактом визначають рівень підготовки кандидата. Тоді, за необхідності, людину відправляють на півтори місяці у навчальний центр. Там хлопці здобувають базову загальновійськову підготовку. Їх вчать використовувати стрілецьку зброю, орієнтуватися на місцевості, виживати у складних умовах. Решту військових, які повернулись із сходу, ремонтують та готують обладнання і техніку до наступної поїздки.

У 44-тій окремій артилерійській бригаді кажуть, відколи почалась пандемія коронавірусу фінансування української армії суттєво зменшилось. Проте, завжди важливими та необхідними є люди, бо вони є надійним тилом та уже 7 років боронять кордони рідної держави.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,