29.04.2024

Ювілейний забіг “Тернопільська Озеряна – 2021” відбудеться у Тернополі

Креатор буд

Цьогоріч “Тернопільська Озеряна” буде ювілейною. Її проведуть 25 раз. Саме чверть століття тому відбувся перший забіг.

Про те, якою була перша “Тернопільська Озеряна” розповів засновник такого заходу Василь Сидорчук. Тоді бігли 10 чоловіків і 1 жінка.

Олег Бутковський вже готується до забігу. Для нього він буде 13-им. Вперше взяв участь ще у шкільному віці. Той забіг запам’ятався йому на все життя, адже після нього йому стало погано, далася в знаки висока температура. Проте, це не зупинило чоловіка і в наступні роки він все одно брав участь у змаганнях. Сьогодні ж Олег Бутковський активно й наполегливо тренується, аби результат був одним з кращих.

Цьогоріч він поставив собі за мету потрапити у трійку найкращих тернопільських бігунів.

“Тернопільську Озеряну” організовують щорічно з нагоди Дня фізичної культури і спорту. Організаторка змагань Галина Федорович зауважила, у зв’язку з тим, що цьогорічна “Озеряна” ювілейна, то і призовий фонд збільшили. Становитиме він 6000 доларів. Також на учасників чекають ще чимало цікавинок.

Зараз активно триває реєстрація, відкритою вона буде впродовж місяця, або поки не залишиться вільних лотів. Цьогоріч до участі допустять 300 учасників.

Додамо, що для участі у змаганнях організатори запрошують аматорів оздоровчого бігу з Тернополя та інших міст нашої країни, віком від 18 років. Дистанція – 9 км навколо Тернопільського ставу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,