03.05.2024

Юні тернопільські веслувальники серед кращих на чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное

Креатор буд

Цього літа Богдан Гасій і Максим Самборський веслують разом у байдарці двійці. Два третіх місця – результат виступу хлопців у Добротворі на Львівщині, де проводили зональні змагання на байдарках та каное, тобто для веслувальників із західного регіону.

Хороші результати дозволили тернопільським спортсменам пройти на чемпіонат України серед усіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Богдана й Іра також веслують у байдарці двійці. На зональних змаганнях дівчата вибороли перемогу на дистанції 200 метрів, а на чемпіонаті в Умані стали шостими. Таким результатом не розчаровані.

Задоволені післякарантинним сезоном Ліза і Яна. Дівчата плавають і в байдарках одиночках, і у двійках. Разом на змаганнях вибороли три нагороди, зокрема – першість серед найкращих в Умані.

Готуватися до цього сезону юні спортсмени почали ще восени минулого року. Це не лише тренування на воді, але і в спортзалі. Веслування – нелегка справа, щоб показувати високі результати підлітки тренуються чи не щодня.

Перемоги, другі місця, четверті, п’яті і шості – це результати тернопільських веслувальників серед найсильніших юніорів України. В Умані змагалися кращі веслувальники з поміж понад 90 спортивних шкіл.

Директор школи з водних видів спорту у Тернополі Богдан Балабан наголосив –  мають все для розвитку веслування у місті: і фінансування, і інвентар.

Загалом у КДЮСШ з водних видів спорту у Тернополі займається 120 дітей. Це веслування на байдарках і каное, а також віндсерфінг.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,