26.04.2024

Як зекономити на комуналці: тернополяни поділилися досвідом

Креатор буд

Вартість комунальних послуг – чи не найактуальніша тема останніх днів. Люди скаржаться та мітингують, наголошуючи на високих цінах. Проте, для декого зростання вартості оплати за централізоване опалення – не проблема.

Як наприклад для мешканців будинку на вул Заруддя. Усі тут вже два роки користуються «індивідуалкою».

«Ця процедура зайняла у нас приблизно 1 рік. І в серпні 2018 року ми повністю відключили будинок від мереж центрального опалення і водопостачання. Кожна квартира встановила собі індивідуальне опалення і всі задоволені. Зараз ми економимо свої власні кошти і ми маємо комфорт», – розповідає голова правління ОСББ «Заруддя 1» Лілія Левицька.

Зауважимо, індивідуальний тепловий пункт – це вигідна альтернатива , яка доступна для тернополян упродовж останніх кількох років. Умови встановлення – згода усіх мешканців будинку та відсутнісь заборгованості перед Теплокомуненерго. Після того із заявою, аби відключили від централізованого постачання, мешканці звертаються у міську раду.

За словами мера Тернополя Сергія Надала, розроблено чіткий алгоритм для встановлення ІТП.

«Міська рада буде максимально сприяти у тому, щоб люди мали можливість реалізувати свої бажання і свою можливість», – підкреслив міський голова.

Зауважимо, придбання і встановлення ІТП здійснюють виключно за кошти Світового банку. Як результат, мешканці мають цілобово гарячу воду та автоматичний контроль теплоносія.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,