25.04.2024

Я чую всесвіт: у Тернополі провели акцію з нагоди дня кохлеарного імпланта

Креатор буд

На перший погляд цього можна не помітити, але вони погано чують. Максиму Шевчуку зараз 10 років. Діагноз “велика втрата слуху” лікарі поставили хлопчику ще у 3 роки.

Батьки відразу наважились купити дитині слуховий апарат. Про своє рішення не пошкодували, адже зараз Максим живе повноцінним життям. Було морально важко зрозуміти, що твоя дитина особлива, зазначила мама хлопця Марія Шевчук. Зараз, завдяки слуховому апарату, хлопчик може говорити.

Дмитрові 14. На відміну від Максима, у хлопця стоїть кохлеарний імплант. Завдяки цьому він може чути і говорити. В 9 місяців після менінгіту хлопчик повністю втратив слух. Імплант поставили у 5 років. Трохи запізно, та дитина все ж старається вести повноцінний спосіб життя, розповіла бабуся хлопчика.

Таку акцію для слабочуючих дітей у Тернополі проводять вже третій рік. Організатори зазначили, глухота не вирок.  Наразі існує безліч методів, аби допомогти виправити вади слуху. Це може бути або слуховий апарат, або ж когхлеарний імплант. В Україні таку імплантацію роблять за кошт держави, проте реабілітацію слід проводити за власні гроші, додала організаторка акції «День кохлеарного імпланта» Світлана Левчук.

Батьки переконанні, якщо вчасно помітити проблему, можна її вилікувати. Не варто боятися робити операцію з протезування апаратами або з імплантацією спеціальним пристроєм, адже дітки зможуть отримати повноцінний слух як і всі інші.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,