20.04.2024

Винним – до 9 років за ґратами: розпочали слідство щодо падіння хлопця із 5 поверху військкомату у Тернополі

Ваша реклама

У реанімації зараз хлопець, який вистрибнув із вікна п’ятого поверху військового комісаріату, що на вулиці Тролейбусній. Подія трапилася 7 червня о 1 годині ночі.

Медична директорка з лікувальної роботи КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» Світлана Вус зазначила, що після падіння у хлопця важкі травми, але вони сумісні з життям. Зафіксували політравму, закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку середнього ступеня важкості та перелом нижньої щелепи. Також у пацієнта – закрита травма грудної клітки, забій легень, перелом 12-го грудного хребця, 1-го і 2-го поперекового хребця, закрита травма живота і відкритий уламковий перелом правої п’яткової кістки.

Два дні потерпілий був на апараті штучної вентиляції легень. Наразі стан хлопця стабілізувався, але і далі важкий. Тому пацієнта мають оглянути щелепно-лицевий хірург, який має стабілізувати нижню щелепу, та консультанти терапевтичного профілю, які оцінять його психічний стан.

Із самим потерпілими наразі спілкуватися лікарі не дозволяють.

У військкоматі на вулиці Тролейбусній про причини такого вчинку 22-річного говорити відмовилися. Направили до керівництва, в обласний військовий комісаріат на вулицю Січових Стрільців. Та і тут надати інформацію нікому, зазначив черговий. Хтось на лікарняному, хтось на виїзді у районі.

Активно обговорюють випадок із падінням Святослава у соціальних мережах. Понад 300 коментарів під постом цивільної дружини 22-річного хлопця Олени. В одному із них вона розповідає свою версію: все почалося ще місяць тому, 9 травня.

Згідно з написаним, потерпілий знайшов рекламу Територіальної Оборони. Йому назначили зустріч, під час якої заштовхали у машину і відвезли у військовий комісаріат. Пані Олена зазначила, що вночі Святослав їй зателефонував і сказав, що під час втечі зламав ногу.

За фактом падіння Святослава із 5 поверху військкомату відкрили кримінальне провадження, процесуальне керівництво у якому здійснює Тернопільська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Про це повідомила речниця Юлія Галущак. Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 3 ст. 426 ККУ – перевищення військовою особою влади чи службових повноважень. Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі. Слідство у справі проводять фахівці Територіального управління Державного бюро розслідувань у Львові. Надати детальну інформацію нам пообіцяли завтра.

Нагадаємо, це вже не перше падіння призовника із 5 поверху військкомату на вулиці Тролейбусній. Схожа ситуація ставалася два роки поспіль, навесні 2017 і 2018. Тоді призовники отримали важкі травми. Кримінальні провадження були закриті за відсутністю складу злочину.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,