20.04.2024

Вперше у Тернополі проводять конкурс для ОСББ

Ваша реклама

Озеленив будинок – отримай винагороду. У Тернополі продовжують приймати заявки на участь у конкурсі ОСББ. Його проводять перший рік.

Є три номінації – екологія та озеленення, енергоефективність та добросусідство. Як зазначила ініціаторка Олеся Чванкіна, мета проєкту – показати найкращі практики здійснення управління багатоквартирних будинків Тернополя.

Мешканці будинку за адресою Тарнавського, 30 беруть участь у двох номінаціях – добросусідство та озеленення. Ковані лавки, карпатські сосни та кущові троянди – це все результат спільної роботи. Розповіли, хоч їхній обслуговуючий кооператив діє лише 2 роки, участь у конкурсі вирішили взяти, бо впевнені – мають що показати.

Голова обслуговуючого кооперативу “«Житлово-будівельний кооператив Тарнавського 30” Наталія Мокрій зазначила, тут вже є дитячий майданчик та пісочниця, почали робити приміщення для візочків. Усе разом, бо переконані взаємодія мешканців – секрет успіху кожного будинку. Окрім спільної праці, люди полюбляють проводити час разом.

А от мешканці будинку за адресою Новий світ 45 переконані, їх дім також має шанси на перемогу. Будинок хоч і невеликий, має всього 16 квартир, проте подається відразу на 2 номінації – добросусідство та енергоефективність. Для покращення житлових умов ще у 2019 році, люди спільно вирішили провести роботи з енергоефективності. Для цього утеплювали сам фасад будинку. Наразі тут вже є власна парковка, міні-сад з квітами та затишне подвір’я. Як зазначив голова управління ОСББ «Новий світ 45» Петро Білоус, якщо вдасться здобути перемогу, на отримані кошти планують підремонтувати дах та замінити двері.

Винагороди для тернополян наступні –  перемога в номінації “Екологія та озеленення” – 20 тисяч гривень, “Енергоефективність” – 12 тисяч, а «Добросусідство» – 10 тисяч гривень. Учасник може подати лише одну заявку, проте об’єднати всі ці номінації.

Для цього потрібно відправити фотодоказ та опис будинку на електронну пошту управління житлово-комунального господарства тернопільської міської ради. Заявки приймають до 1 серпня. Експертна комісія огляне всі будинки-учасники до 20 серпня. Результати ж оголосять 28 серпня під час святкування дня міста.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,