27.04.2024

Вогонь на сходовій клітці: стали відомі деталі пожежі на вулиці Фабрична у Тернополі

Ваша реклама

Незрозумілий шум та дим, що з коридору проникає у квартири. Згодом, приїзд рятувальників і евакуація. Таким видався вечір 19 квітня для жителів будинку номер 5 на вулиці Фабричній у Тернополі.

Усе через спалах електрощитової на третьому поверсі багатоповерхівки. Люди зазначили – налякались і не могли зрозуміти, що відбувається.

Мешканці будинку розповіли, що впродовж 20 років жодних проблем із електрикою не було.

Вогонь охопив не лише сходову клітку: люди в квартирах поблизу почали задихатись від диму. Тому, рятувальники не зволікаючи евакуювали 13 жителів багатоповерхівки.

Майже через годину після загорання пожежу на вулиці Фабричній ліквідували. Зараз, встановлюють точні причини її виникнення. А мешканці будинку досі ліквідовують наслідки згарища. Зокрема, намагаються відновити усі погорілі кабелі, серед яких інтернет-сполучення і домофон.

У ДСНС зазначили, пожежу було складно погасити через задимлення. Все ж ніхто не постраждав. Начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ГУ ДСНС у Тернопільській області Сергій Данілін зазначив, випадки пожеж через замикання чи перенавантаження електромережі виникають часто, та найбільше у холодну пору року.

Рятувальники застерігають – у таких випадках потрібно діяти доволі обережно. Якщо пожежа є масштабною – слід викликати ДСНС, та перш за все евакуювати дітей та людей похилого віку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,