25.04.2024

Вогні Тернополя та його особистості: Василь Бурма презентував виставку до свого 85-річчя

Креатор буд

Член Національної спілки журналістів України, спілки фотохудожників, краєзнавець, заслужений журналіст, автор книг та член журі багатьох фотоконкурсів. Складно повірити, що усе перераховане – про одну людину – Василя Бурму, чоловіка, якого у Тернополі та Україні впізнають за світлинами.

Сьогодні він презентував виставку понад сотні власних робіт. Приурочена вона 85-річчю митця та 60-річчю його праці у газеті “Вільне життя”. У виставковому залі краєзнавчого музею показали фото із 2 серій “Вогні файного міста” і “Краяни та гості”. Стосовно своїх робіт, Василь Олександрович зазначив, що шукає у кадрі невимушеність і ловить моменти.

За свою професійну діяльність Василь Бурма фотографував тисячі людей. У кожній світлині він прагнув передати характер та настрій людини. А в трудовій книжці журналіста і фотографа лише один запис – газета “Вільне життя”, де він працює і зараз. Він розповів, неодноразово кликали працювати у Київ, Чернівці, та він вірний одному місцю роботи.

Побачити виставку зійшлось чимало містян. Усі кажуть, особисто знають автора і його роботи. Отож, сьогодні вкотре побачили його талант і вміння тонко передавати емоції людей.

Серед іншого під час презентації фотовиставки Василю Бурмі вручили відзнаку міського голови Тернополя та подарували годинник від Тернопільської обласної ради.

На завершення презентації фотовиставки Василь Бурма подякував усім за привітання і теплі слова. А фотографам початківцям побажав не лінуватись, шукати власний стиль і прагнути показати людей справжніми і природніми.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,