20.04.2024

Відлига чи сувора зима: якою буде погода в лютому на Тернопільщині

Ваша реклама

Сьогодні, 3 лютого, на території України потеплішало, а у нашому місті синоптики прогнозують замість снігу – дощ. 
«Така незвична для нас зима, ми привикли, щоб зими були сніжні, щоб мороз трошки був і воно навіть на здоров’я так набагато краще. Якось так і приємніше і для дітей, і погуляти на вулиці. Ну зима має бути зима. В наших краях ми так звикли», –  зазначає тернополянка Світлана.
Через контраст, плюсову температуру вдень, та мінус вночі – на тротуарах і дорогах Тернополя утворилась ожеледиця. Проте, люди кажуть, скаржитись немає на що, бо помічають, що усі потрібні ділянки розчищені і посипані,  тому ходити містом безпечно.
У Тернопільському гідрометцентрі зазначили, погода в місті та області у лютому буде мінливою. Зокрема, 4 лютого дощитиме, а ближче до вечора падатиме у мокрий сніг. Температура повітря коливатиметься від 4 до 9 градусів із позначкою плюс. Кардинально зміниться погода у суботу та неділю. Про це розповіла завідувачка сектору метеорологічних прогнозів Тернопільського обласного гідромецентру Оксана Озимків.
«Вихідні чекаємо трохи холоднішими. Тому, що зазвичай коли проходять циклони, то в їх тил заходить холодне повітря. Після фронтів після циклонів заходить холодне повітря. Стовпчики термометрів на вихідні опустяться до градусів 3-8 морозу. І денна буде близькою до 0 градусів на ці вихідні», – повідомили у місцевому гідромецентрі.

Загалом, синоптики прогнозують, що лютий 2021 буде холодним, температура повітря буде мінусова. А відлигу різко змінюватимуть морозні дні. А коли чекати весняної погоди – наразі говорити зарано.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,