29.03.2024

Вчителі не отримають надбавки за роботу в умовах пандемії COVID-19

Ваша реклама

Освітяни не отримають надбавок за роботу в небезпечних умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я під час COVID-19. Про це зазначили в Міністерстві освіти та науки.

Про це йдеться у відповіді МОН на звернення Профспілки працівників освіти і науки щодо додаткової надбавки в розмірі 50% посадового окладу вчителів.

Зазначається, що реалізація запропонованої пропозиції щодо встановлення освітянам додаткової надбавки в розмірі 50% ставки за роботу в небезпечних умовах праці потребуватиме суттєвих додаткових витрат. За інформацією Міністерства фінансів, зазначені видатки у державному та місцевих бюджетах на 2021 рік не враховані.

Водночас, МОН України звернулося до департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій з рекомендацією спрямувати залишки освітньої субвенції, які утворилися на рахунках місцевих бюджетів, у першу чергу на забезпечення проведення дистанційного навчання. Також ці кошти рекомендують на преміювання вчителів, встановлення їм надбавок за виконання особливо важливої роботи, за складність і напруженість у роботі.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,