01.05.2024

Василь Феленчак – маестро, чиє ім’я поповнить тернопільську “Алею зірок”

Креатор буд

Навіть коли твоє ім’я викарбуване на “Алеї зірок” – головне випромінювати сяйво на сцені. Так, Тернопільський маестро Василь Феленчак розповів про подію, що 28 серпня ввійде в історію нашого міста.

На вулиці Сагайдачного з’явиться нова бронзова зірка, присвячена йому. Відомому артисту, диригенту, засновнику та керівнику Галицького муніципального камерного оркестру. Все життя пана Василя пов’язане із музикою. Він відомий не лише в Україні, а й далеко за її межами. Зізнається, секрет успіху простий – невтомна праця.

Чоловік зазначив, неодноразово пропонували житло та роботу у столиці. Він завжди відмовлявся, адже навіть під час багатьох подорожей закордон, його завжди вабить рідний Тернопіль. Тут він оселився і у 1991 році створив «Галицький муніципальний камерний оркестр».

Репетиції оркестр завжди проводять у Палаці культури «Березіль» ім. Леся Курбаса. Тут розташована бібліотека із творами оркестру, також чимало афіш із концертів. Від першої з часу заснування і до сьогодні. Маестро зазначив, створив «Галицький муніципальний камерний оркестр», щоб в незалежній державі популяризувати українську музику.

Під керівництвом Василя Феленчака оркестр виступав у Німеччині, Франції, Югославії, Польщі, Угорщині. Зараз його колектив налічує від 14 до 18 музикантів, а у 2022 «Галицькому муніципальному камерному оркестру» виповниться  30 років. В творчому доробку диригента близько сотні аранжованих творів. А його учні грають у різних оркестрах в Україні та закордоном.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,