23.04.2024

Вартість кавунів на тернопільському ринку: чи дорого

Ваша реклама

Сьогодні, у всесвітній день кавуна знімальна група Т1 новини вирушила дізнатись ціни на баштанні і як правильно їх обирати.

Стосовно вартості, за словами продавців, у 2021 вона дещо вища, ніж у попередні роки. І пояснення цьому – немає врожаю. Проте, ця проблема стосується не усіх постачальників.

Отож, за кілограм кавуна на ринку просять від 6 до 15 гривень. Баштанні привозять із Херсону. А відрізняються вони – сортом, розміром та кольором. Попри все продавці зізнаються, кількість охочих придбати таку ягоду зростає. Натомість люди вважають, що серпень – це сезон кавунів. В продажі їх з’являється значно більше, а отже й вища вірогідність купити дозрілий  і без хімікатів.

Слідкують на ринку, щоб покупці придбали не лише смачний, а й безпечний товар. Так, кожну машину із кавунами перевіряють працівники лабораторії. І якщо усі показники в нормі, продавці отримують спеціальну виписку, що підтверджує якість баштанних.
Не на камеру тернополяни зазначили, все таки очікують, що ближче до середини серпня ціна на кавуни буде нижчою. І саме тоді будуть їх масово купляти.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,