27.04.2024

У Тернополі триває будівництво “Галицького колектора” та нової дороги

Ваша реклама

Сильної зливи достатньо, аби перетворити вулиці Тернополя у великі калюжі та ріки. Містяни неодноразово скаржаться, постять фото та відео бурхливих течій після дощу у соцмережі. Від підтоплень насамперед потерпають жителі вулиць Галицька, Коновальця, Крушельницької та інші.

Комунальники зазначили, система дощеприймальних колекторів у місті надто стара і з великою кількість опадів вже не справляється. Тому у Тернополі будують новий колектор для стічних вод.

За словами начальника міського управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР Олега Соколовського, його загальна протяжність буде близько 2 кілометрів.

Зараз на вулиці Галицькій вже більше місяця тривають активні роботи. Підрядники шуфрують наявні інженерні мережі, влаштовують земляне корито траси колектора.

Міський голова Тернополя зазначив Сергій Надал зазначив, що вартуватиме будівництво такого об’єкта близько 90 мільйонів гривень. 17 мільйонів цьогоріч виділили з міського бюджету. А ще майже 15 млн гривень виділяє держава з фонду регіонального розвитку.

Окрім будівництва колектора, у Тернополі будують нову дорогу по вулиці, паралельній теперішній Збаразькій. Вона розвантажить потік транспорту та зменшить кількість заторів в місті. В 2021-му на будівництво дороги виділили близько восьми мільйонів гривень з міської казни.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,