26.04.2024

У Тернополі планують відкрити кризову кімнату для жертв насилля

Ваша реклама

Про необхідність облаштування у Тернополі кризової кімнати розповіла начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради Христина Білінська.

За її словами, кризова кімната дала б змогу жертвам домашнього насилля обдумати свої подальші дії. Адже для того, щоб потрапити у Кризовий центр треба час та певні документи.

«Насамперед для оформлення у Кризовий центр необхідна флюрографія, негативний ПЛР-тест. Та є випадки, коли люди потребують місця, де змогли б вирішити, що робити далі. Тому, хочемо облаштувати у місті Кризову кімнату, щоб оперативно забрати жертву від насильника. Важливо, щоб поселення туди не потребувало якихось додаткових дій. Просто впродовж 10 днів можна було б знайти вихід із складної життєвої ситуації», – зазначила Христина Білінська. Також вона повідомила, що управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради вже розробило проєкт для Фонду народонаселення ООН «Трамплін для рівності».

«У нас є приміщення, в якому плануємо облаштувати Кризову кімнату. Тому маємо надію, що вона зможе якнайшвидше запрацювати і стане корисною для тернополян», – підсумувала Христина Білінська.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,