02.05.2024

У Тернополі інспектори з паркування винесли 2000 адміністративних постанов

Креатор буд

Авто на тротуарах та біля пішохідного переходу. Транспортних засобів у Тернополі побільшало, а от кількість паркувальних місць ні. Водії часто порушують правила та паркуються у заборонених місцях.

Лише впродовж червня та липня інспектори з паркування винесли у Тернополі близько двох тисяч постанов адміністративного порушення. Дехто з водіїв обмежився штрафом у 680 гривень, інші забирали свої машини зі штраф-майданчика.

За словами завідувача сектору контролю по паркуванню транспортних засобів управління мунціпальної інспекції Володимира Петрика, евакуація проводилась тих автомобілів, які порушували правила паркування пішохідних переходів, тротуарів, виїздів і перехресть.

Щодня на вулицях міста працює 5 працівників муніципальної інспекції. За добу кожен з них виписує близько 20-ти адміністративних правопорушень.

Найбільше скарг за неправильну парковку отримують у центральній частині міста. Тоді відправляються на місце виклику та вирішують, яке покарання чекає на порушника, зазначив Володимир Петрик.

Порушення знаходять не тільки працівники муніципальної інспекції, а й патрульна поліція. Робота їхня відрізняється. Якщо інспектори штрафують транспортні засоби, то поліцейські безпосередньо водія.

Більшість опитаних нами тернопільських водіїв штрафи за неправильно припарковане авто ще не отримували, але скаржаться на малу кількість паркомісць. Тому й користуються, як платними, так і безкоштовними парковками.

Наголосимо, працівники муніципальної інспекції просять дотримуватись правил дорожнього руху і таким чином уникнути штрафу за неправильну парковку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,