26.04.2024

У Тернопільській громаді стартує проєкт підтримки малого і середнього підприємництва

Креатор буд

Пандемія коронавірусу похитнула становище малого та середнього бізнесу не лише в Україні, а й у світі. Знизилась ефективність ведення бізнесу і в тернопільській громаді. Тому спеціалісти та фінансисти проаналізували усі виклики та ризики для підприємців і запропонували свою підтримку.

Міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, що представники бізнесу матимуть можливість пройти навчання, вдосконалять знання з кризового менеджменту, розроблять бізнес плани. Потім буде створена конкурсна комісія, а переможці отримають фінансову підтримку.

Проєкт підтримки Тернопільська міська рада реалізовує спільно з «Освітньо-аналітичним центром розвитком громад» та регіональним відділенням  Асоціації міст України, спеціалісти яких навчатимуть підприємців.

Проєкт допомоги бізнесу фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини, і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ у рамках проєкту «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП». Тернопільська громада виграла грант на 680 540,0 гривень.

Податись на участь у програмі підприємці можуть до 15-го червня. Потім комісія відбере 15 команд учасників. А в липні та серпні проведуть навчальні тренінги. Найкращі підприємницькі бізнес-проєкти, які створять у рамках програми підтримки – профінансують



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,