29.04.2024

У селі Яблунів встановили рекорд, що увійшов в історію Тернопільщини

Ваша реклама

Найфестивальніше село у всій Україні. Такий рекорд офіційно присвоїли Яблуневу – селу на Тернопільщині, жителі якого щорічно організовують масштабні мистецькі фестивалі.

Національним проектом “Книга рекордів України” визнано – заходи які проводять у Яблуневі, популяризують національні звичаї та традиції. Окрім цього, є новітніми формами культурного дозвілля людей у сільській місцевості.

Селу Яблуневу присвоїли рекорд завдяки сезонним фестивалям. Кожної пори року тут гучно і весело святкують.

Літо – особливе завдяки «Яблуневому спасу», на який щорічно з’їжджаються співаки та читці з різних куточків України. У 2020 через карантин їх було дещо менше. Проте, все таки потішити глядачів вдалось артистам із Чернівців, Хмельницького, Івано-Франківська, Львова, Києва та Житомира.

Як розповів співорганізатор міжнародного творчого фестивалю «Яблуневий спас», поет-пісняр Іван Кушнір, за 7 років тут вже побували представники багатьох країн світу – Китаю, Бразилії, Франції, Чехії, Німеччини, Англії, Словенії, Молдови.

Староста найфестивальнішого села України Андрій Балабух зазначив, отримання рекорду та проведення фестивалів було б не можливим без активних жителів. Їх тут чимало, адже кожного святкування усіх гостей і артистів смачно годують стравами, приготованими на вогні. Окрім цього, для кожного фестивалю локацію проведення тематично декорують. Щороку на фестивалях у Яблуневі виступають чимало артистів, гумористи, читці та співаки.

Приїхала на “Яблуневий спас” із міста Надвірна Наталя Манзюк. Дівчина 2 роки професійно займається вокалом. Вона потішила гостей фестивалю 2-ма композиціями.

Окрім рекорду, почесні дипломи від Книги рекордів України отримали жителі села, які допомагають влаштовувати свята. А документ, що засвідчує про те що Яблунів – найфестивальніше село України, планують розташувати у спеціальній стеллі на місцевому будинку культури.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,