20.04.2024

У селі Лішня на Тернопільщині відбулась всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців

Креатор буд

За мирне небо вони віддали найдорожче – свої життя. Тисячі бійців російсько-української війни. У селі Лішня Кременецького району відбулась Всеукраїнська проща для родин загиблих військовослужбовців. Щоб згадати рідних, помолитися та провести час разом біля каплиці-пантеону зібралось понад 200 українців.

Не може стримати сліз мама військового із Київської області Дениса Поповича. Жінка зазначила, їй дуже не вистачає сина. Розповіла, чоловік був одним із тих, кого називають “кіборгами”, він захищав Донецький аеропорт у 2015 році. Його життя обірвалось у 35 років. Без батька залишилось двоє маленьких дітей.

Із Чернігівщини на прощу приїхала Любов Жеребило. Жінка втратила на війні єдиного сина. Вадим відправився на фронт добровольцем в батальйон «Айдар». Юнак не був офіційно зареєстрований, тому до останнього сподівалась, що він залишиться вдома. Вадиму був лише 21 рік, коли його не стало.

Помолитися за загиблого сина із Херсонщини прибув Дмитро Угрін. Військовий із позивним «Професор» не дожив до сорокатиріччя лише 1 місяць. Без батька та чоловіка залишилось двоє дітей та молода дружина.

Вже традиційно проща для родин загиблих військовослужбовців відбувається у селі Лішня Кременецького району. Триває вона три дні – 5, 6 та 7 серпня. Організовують її за підтримки меценатів та волонтерів. Цьогоріч проща вкотре об’єднала сім’ї зі всієї України.

Точна кількість імен загиблих військових, викарбуваних на дошках у каплиці-пантеоні, наразі не відома. Рахунок не ведеться спеціально. Це не статистика, адже за кожним іменем прихована історія, людська доля. Та плити додаються майже щодня. Через брак місця змушені залишати їх на землі, розповів отець Андрій Любунь. Зараз каплицю-пантеон добудовують. У майбутньому вона стане першим в Україні храмом, де можна помолитися за загиблими військовослужбовсями.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,