26.04.2024

У медзакладах Тернополя функціонує понад 200 кисневих точок

Креатор буд

У сусідній Івано-Франківській області через загострення епідеміологічної ситуації з коронавірусом Державна служба з надзвичайних ситуацій розгорнула мобільний шпиталь для хворих на COVID-19. Кількість хворих в інших сусідніх областях також суттєво зростає. Про те, яка ситуація із необхідним медичним забезпеченням у Тернополі розповів міський голова Сергій Надал. За його словами, наразі кожна лікарня у місті має у необхідній кількості медикаменти та засоби захисту для персоналу.

«Цього може вистарчити від 1,5 до 3 місяців – залежно від динаміки поширення коронавірусної хвороби у нашій громаді. Та робота на цьому не зупинена. Щодня лікарі працюють над тим, аби збільшити свої резерви. Зараз ситуація із придбанням необхідного не така критична, як була торік, немає такого дефіциту, є більше пропозицій, більше можливостей», – підкреслив Сергій Надал.

Міський голова Тернополя також зазначив, що у медзакладах міста проводяться роботи по облаштуванню кисневих точок.

«Більшість із тих людей, які лікуються у лікарнях, потребують кисневої підтримки. Власне, це є найбільшою проблемою в інших містах. На сьогоднішній день у лікарнях нашого міста обладнано понад 200 кисневих точок. Зараз ми працюємо над тим, щоб забезпечити резервні потужності подачі електроенергії у лікарнях. Адже мають бути резервні генератори, завдяки яким прилади змогли б працювати при несправності основної лінії», – розповів мер Тернополя.

Загалом, у медзакладах міста наявні апарати ШВЛ, централізовані точки подачі кисню та кисневі концентратори. Наразі у лікуванні хворих задіяна лише частина цього обладнання.

Додамо, найближчим часом у 3-ій лікарні будуть встановлювати спеціальну ємкість, об’ємом 2 тис літрів, для розрідженого кисню. Це дасть можливість створити своєрідний запас, який можна буде використовувати при негайній необхідності.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,