29.04.2024

Тиждень підтримки грудного вигодовування триває на Тернопільщині

Ваша реклама

Грудне годування із перших днів сприяє розвитку малят та закладає основу для подальшого інтелекту.

Оксана Яцків цієї суботи стала мамою втретє. У неї знову народився хлопчик. Каже, усіх діток годувала грудьми по півтора року, адже так передаються усі корисні елементи.

Не такий позитивний досвід у грудному вигодовуванні у Лілії Товарніцької. У жінки народилась друга дитина – син. Першою була донька і, на жаль, через певні обставини зі здоров’ям, жінці не вдалось її довго годувати. Та сподівається, що цього разу все буде набагато краще, і щонайменше – перший рік життя сина таки годуватиме грудьми.

Чоловік Лілії  Андрій теж переконаний, що завдяки материнському молоку, дитинка ростиме здоровішою та сильнішою.

Із першого по сьоме серпня в нашій області триває тиждень підтримки грудного вигодовування. Така акція щорічна, і має на меті популяризувати саме цей спосіб харчування маляти. На початку серпня фахівці активно розповідають про переваги материнського молока.

За словами завідуючої неонатальним блоком спільного перебування Матері і дитини КНП «Тернопільський обласний клінічний перинатальний центр Мати і дитина» ТОР Світлани Васьковець, грудне молоко має і жири, і білки, і вуглеводи, і різні ферменти. І це для малюка найнеобхідніше. Ніяка суміш не може забезпечити в тих інгредієнтах, які потрібні із перших хвилин життя.

А матусі, які годують грудьми, мають більше шансів не захворіти онконедугами. До того ж, не припиняється психоемоційний контакт із новонародженим. Годувати діток лише молоком матері, рекомендують до шести місяців. Далі вже можна вводити перший прикорм.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,