29.03.2024

Три “срібла” привезли юні тернопільські спортсменки із чемпіонату Європи з пауерліфтингу

Ваша реклама

Тернопільські спортсменки нещодавно побували на чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед всіх вікових груп. Змагання проходили у Чехії, де троє спортсменок зайняли призові місця у своїх вікових і вагових категоріях.

Про це розповів президент Тернопільської обласної федерації із пауерліфтингу, тренер Ігор Лисий.

Із пауерліфтингом Марію Полянську понад 5 років тому познайомили однокласники. Дівчині 17 років, вона майстриня спорту міжнародного класу, рекордсменка Європи. На континентальну першість дівчина відібралася вдруге. Вона зазначила, планувала виступити краще, але перед змаганнями перехворіла, і це не дозволило вийти на оптимальну форму.

Вдруге випробовувала свої сили на чемпіонаті Європі і Софія Бздир. У 2019 році спортсменка була не задоволена результатом, але визнає – це був важливий досвід. Цього разу виступила краще, але, переконана, може більше. Зараз вона навчається у педагогічному університеті на тренера/вчителя фізичної культури. Спортивних планів має чимало, серед який – відкрити власний спортзал.

Софія і Марія наразі виступають у віковій категорії до 18 років. Дівчата давно одна одну знають, обидві приїхали у Тернопіль із Яворова.

А от Альона Канюка останній рік у юніорах. Спортсменці 23 роки, вона із Хмельниччини і порівняно із дівчатами прийшла у цей вид спорту пізніше.

Кожна із наших героїнь переконує – пауерліфтинг класний вид спорту, який розвиває не лише твою фізичну силу, але і внутрішню стійкість, впевненість у собі. І хоча оточуючі можуть дивуватися, дівчатам цей вид спорту абсолютно до снаги.

Загалом, за словами тренера дівчат, збірна України у цьому виді спорту виступає сильно і потрапити в основну команду нелегко.
Далі підопічні Ігоря Лисого готуватимуться до чемпіонату світу, який пройде у Румунії через два тижні, а також до інших внутрішніх змагань.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,