17.04.2024

Три комплекси камер відеофіксації встановлять у Тернополі

Ваша реклама

Камери автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху встановлять у Тернополі. Оскільки в місті обмеження швидкості – 50 км /год, то порушників штрафуватимуть.

У водіїв думки щодо доцільності таких обмежень – розділились. Хтось впевнений, що така швидкість не підходить для сучасних авто і нинішнього ритму життя, хтось же радіє, що такі правила встановлюють за європейським зразком.

Отож, найближчим часом у місті встановлять три комплекси камер. Хоча таких треба щонайменше 8 – у проблемних точках.
Як розповів директор КП «Тернопільінтеравіа» Святослав Журовський, вони закуплені не коштом міського бюджету.

За словами експерта, вже в перший місяць своєї роботи вартість камер повністю окупиться. А певний відсоток з оплачених штрафів має залишатись у місцевому бюджеті. Поки що камери працюватимуть у тестовому режимі, і водіїв ще не штрафуватимуть.

Патрульна поліція наразі немає детальної інструкції як працювати з камерами. Тож коментаря від них ми не отримали. Відомо лиш, що окрім Тернополя, камери автоматичної фото відеофіксації встановлять в Хмельницькому, Івано-Франківську та Чернівцях.
Все ж згідно з законодавством, у тих місцях, де буде розташована така техніка, обов’язково мають встановити попереджувальні знаки. Тобто водії будуть попереджені, що їх фіксують.

Адвокати зазначили, фото чи відеофіксація порушень – цілком законна. Оскільки така автоматизована система зменшить контакт водіїв з патрульними. А докази порушень, чи навпаки їх відсутності, будуть зафіксовані і зберігатимуться в базі.

Експерти сподіваються, що із введенням камер фото та відеофіксації більше водіїв почнуть слідкувати за швидкістю з якою їздять. Тим паче, що для цього є безліч способів. Крім ПДР та фіксації, водії можуть самі себе контролювати. До прикладу є мобільні додатки такі як «контроль швидкості». Або ж той, який попередить вас, де саме знаходиться камера.

Нагадаємо, що камери автоматичної фото відеофіксації встановлюють в Україні вже понад рік. За цей час склали більше ніж півтора мільйона постанов .



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,