29.03.2024

Торгівля людьми: як протидіяти та вберегтися жителям Тернопільщини

Ваша реклама

Однією з сучасних форм рабства є торгівля людьми. В епоху цифрової грамотності та різноманітних інформаційних кампаній все ж залишається місце шахрайським схемам.

Найпоширенішою є – працевлаштування закордоном, яке зрештою або не оплачують, або ж перетворюють на сексуальне рабство.

Як повідомив начальник відділу міграційної поліції ГУ Національної поліції Тернопільщини Олександр Буняк цього року виявлено 4 факти торгівлі людьми, це сексуальна експлуатація. Дівчат завербували і відправили в Португалію, документи забрали і змушували до проституції.

Це на Тернопільщині. Але загалом, в Україні статистика збільшилася. Посприяв цьому локдаун і карантин, зазначили працівники соцслужб.

Випадки різні, але схеми, за якими діють шахраї, завжди схожі. Кілька простих правил та застережень не дадуть вам себе обманути.
Працюйте  лише законно. Оформляйте закордонний паспорт самостійно. Для роботи відкривайте лише робочу візу, а не туристичну чи гостьову. Уважно читайте та підписуйте лише зрозумілі вам договори. А роботодавців перевіряйте. Якщо інформації про них немає в інтернеті, зверніться до соціальних служб.

Варто знати, що торгівля людьми – злочин, передбачений кримінальним кодексом. Українці потрапляють в тенета  не лише в нашій державі, але й у Польщі, інших країнах Європи, Туреччині, США, країнах Центральної Азії та Близького Сходу. Страждають і чоловіки, і жінки, і навіть діти. Якщо ви стали жертвами торгівлі людьми, зверніться до правоохоронців і соціальних служб.
Не бійтеся говорити про торгівлю людьми. Ваші історії залишаться анонімними, але це допоможе застерегти інших людей від шахрайських схем.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,