24.04.2024

Тернополяни вийшли на протест проти підвищення тарифів на компослуги

Ваша реклама

Акція протесту з вимогами не підвищувати тарифи відбулася 26 січня у Тернополі біля пам’ятника Степану Бандері. Відстоювати позиції громадян зійшлись учасники та очільники громадських організацій нашого міста.

Керівник тернопільського обласного штабу “Правого сектору” Назар Сарабун перконаний, що Україна – це держава, яка може себе забезпечити і газопостачанням і електоренергією.

«Ми можемо впоратись з цими проблемами. Але щоби українці по всій країні протестували і влада постійно мовчала. Щоби говорили ветерани і вона мовчала – це як мінімум неприпустимо», – заначив  керівник тернопільського Правого сектору.
З цією думкою погоджуються й інші учасники протесту і наголошують, що дії чинної влади є просто неприйнятними у час карантину.
«Я вважаю, що в умовах пандемії заганяти населення в глухий кут підвищенням тарифів є принаймні не розумно», – каже активістка тернопільського осередку ГО «Справа громад» Вікторія Кривоніс.
Під час акції усі учасники підписали звернення до президента та Кабінету міністрів України. Воно містить 7 пунктів, одні з найважливіших – це вимога сформувати прозорі та справедливі тарифи до 1 березня 2021 року. А також повернути державі усіх газотранспортні, газорозподільчі та електричні мережі, що перебувають у власності приватних компаній. Після підписання, звернення передали у Тернопільську ОДА керівництву області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,