05.05.2024

Тернополяни можуть через “Дію” узаконити право власності на майно

Ваша реклама

Ще більше послуг в онлайн форматі. Тернопіль долучився до пілотного проєкту, який запрацював на вебпорталі “Дія”.

Тепер за допомогою державного застосунку електронних послуг містяни можуть зареєструвати права власності на об’єкт нерухомого майна. Щоправда це стосується лише тих прав, які виникли і офіційно законодавчо оформлені до 1 січня 2013 року. Саме тоді запровадили Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

За словами  заступниці директора департаменту цифрової трансформації ТОДА Лесі Серетної, скористатися такою послугою можуть жителі Тернополя, які є одним із власників нерухомого майна, щодо якого подається заява. Процедура реєстрації триває всього на всього 5 робочих днів однак термін може бути продовжений. Щоб подати заявку через дію потрібно до 10 хвилин.

Колись для реєстрації прав власності на нерухоме майно потрібно було звертатись у ЦНАП. Така можливість і далі буде у містян, але із паралельно діятиме і електронна альтернатива у «Дії».

У Департаменті цифрової трансформації зазначили, планують послугу реєстрації права власності на об’єкт нерухомого майна через додаток «Дія» зробити доступною не лише для тернополян, а жителів всієї області.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,