30.04.2024

Тернопільський став біля острівка “Чайка” вапнували

Креатор буд

Тернопільський став очищують. Цього разу у водойму біля острівка “Чайка”, що в парку Тараса Шевченка, засипали 5 тон гранульованого вапняку і мінерального борошна.

Така процедура – це в першу чергу створення правильної екологічної атмосфери ставу, кажуть експерти. Це зробили, щоб усунути підвищену кислотність грунту і додати кальцій у воду.

За словами начальника управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олега Соколовського, 5 років тому розробили 8 кроків для врятування тернопільського ставу, які практично виконані. Але додали ще кілька, аби локація була ще привабливішою.

Цвітіння води на ставі довкола острівця Чайка зумовлено низькою рухливістю водних мас, тож до вирішення проблеми треба підходити комплексно. Вже брали заміри води, вимірювали кислотність. Тому ці заходи роблять, аби дати можливість поштовху розвитку екосистеми.

Додамо, у водоймі біля острівця планують створити інженерну комунікацію до діючого дощового колектора, щоб пришвидшити рух води. Виготовлення проектної документації та виконання цих робіт запланували на 2022 рік.

 

 

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,