29.03.2024

Тернопільські школярі розписували пряники, аби врятувати життя 1-річного Максимчика Антонишина

Ваша реклама

Учні 4-Б класу “Школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого” взяли участь у майстер-класі із розпису пряників.

Таким чином вони взяли участь у благодійному челенджі, який започаткувала кондитерка Марія Левенець для допомоги Максимку Антонишину.

Нагадаємо, хлопчику лише рік, проте у нього рідкісне генетичне захворювання – СМА. Для того, аби врятувати життя малечі потрібно більше двох мільйонів доларів. Цією історією благодійниця по-особливому перейнялась, адже особисто знає маму хлопчика.

«Ми плануємо від сьогоднішнього дня проводити такі челенджі по школах і перераховувати на лікування Максимка Антонишина. Через те, що там дуже серйозне захворювання і потрібна велика сума, ми вирішили таким чином долучитися», – розповіла ініціаторка челенджу.

Участь у майстер-класі з розпису пряників безкоштовна для дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей. Під час кулінарного навчання усім необхідним забезпечують. Йдеться про фартухи, ковпаки та заготовки пряників із глазур’ю. Результати своєї праці кожен учень забирає додому.

Усі отримані кошти зі сьогоднішнього благодійного заходу перерахують на лікування дитини. Із наступних майстер- класів, передаватимуть лише частину грошей. Адже необхідно купляти інгрідієнти для пряників. Тому організатори сподіваються, що до ініціативи долучаться усі школи Тернополя.



Джерело | Т1 Новини