10.05.2024

Тернопіль у “зеленій” зоні та чому ресторани вже можуть працювати цілодобово

Ваша реклама

Відчинені цілодобово. За таким графіком уже можуть працювати тернопільські кафе та ресторани. Адже Кабмін пом’якшив карантинні обмеження. В дію нові правила вступають з 11 червня.

Серед послаблень – дозволили роботу готелів, кемпінгів і хостелів. У кінотеатрах збільшили кількість місць для глядачів. Це дві третини.

Найбільше змін внесли у роботу закладів харчування. Їм дозволили не лише працювати цілодобово, а й проводити святкові заходи. Окрім цього, розміщувати столики для гостей на відстані 1,5 м замість 2.

Із заборон, які взагалі зняли – це робота дискотек і нічних клубів. Організовувати та проводити тепер можна масові і спортивні заходи із заповненістю місць на дві третини.

Окрім перерахованого, змінили встановлення “зеленого” рівня епідемічної небезпеки. Його можуть вводити лише на території всієї України, а не окремих областей. Для цього певні показники не мають бути перевищеними у кожному регіоні.

Другим показником є кількість тестувань методом ПЛР на 100 тис. населення. Їх повинно бути більше ніж 300. Останнім, і не менш важливим, є коефіцієнт виявлення нових випадків інфікування COVID-19. Він не може перевищувати
4-ьох відсотків.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ввів режим надзвичайної ситуації на всій території України до 30 червня 2021 року.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,