18.04.2024

Тернопіль і польські Сувалки співпрацюють для розвитку культури і обміну традиціями

Креатор буд

Великий обмін традиціями, літературою та культурою двох країн. У нашому місті стартував проєкт “Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі». Головна мета – ближче познайомити сусідні країни з культурою одна одної, кажуть організатори.
Участь у конференції онлайн взяли понад 10 представників Польщі та стільки ж тернополян. До слова, в рамках проєкту має відбутися декілька акцій, обмінів книгами, дні культури, презентації арт-буків, а також представлення інтернет-сторінки для українців, які перебувають в Сувалках.
«Треба було зробити це для того, аби показувати нашу культуру. В нас бібліотека на 4000 книг польських, але мало хто знає про те», – зазначає голова ГО “Польський центр культури і освіти ім. Мечислава Кромпця у Тернополі” Петро Фріз.
Всі заходи мають відбути впродовж першої половини 2021 року. А вже наприкінці вересня на учасників чекає підсумкова конференція. Її планують провести в Польщі.
«Ми сьогодні пишаємося тим, що бібліотечна система у Тернополі розвивається. Ми покращуємо матеріально-технічну базу і за це я дякую керівництву та працівникам. Сьогодні бібліотеки Тернополя це не лише те місце, де можна просто взяти книжку. Наша мета – зробити їх справжніми культурними центрами», – наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.
Додамо, проєкт “Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі” реалізують в рамках програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь- Україна 2014-2020 роки».



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,