20.04.2024

Субсидії по-новому: хто на Тернопільщині зможе отримати соціальну допомогу

Ваша реклама

Нещодавно Кабінет Міністрів спростив порядок призначення субсидій та соцдопомог. Так, з нового року на державну допомогу зможуть претендувати певні категорії осіб.

Зокрема, жителі квартир площею до 130 кв.м та індивідуальних будинків площею до 230 кв.м. Окрім того, тепер субсидію зможуть отримати українці, які працюють за кордоном, але за умови обов’язкового офіційного працевлаштування. Раніше ж необхідною була й наявність відповідного договору між країнами, та тепер субсидію можуть призначити і без цього документу.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Олег Воронка зазначає, що міждержавна угода може не передбачатися. Якщо людина працює офіційно закордоном, то вона може претендувати на призначення субсидії за рішенням комісії.

Також з 1 січня додаткову перевірку від Мінфіну пройдуть всі, хто претендуватимуть на субсидії від держави або будь-яку іншу виплату.

Тернополяни кажуть, що завдяки субсидіям оплачувати комунальні послуги набагато легше.

До слова, розрахувати розмір субсидії та ознайомитися з усім переліком необхідних документів можна на сайті міністерства соціальної політики.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,