25.04.2024

Старт вакцинації: на Тернопільщині перші медики вже отримали щеплення від коронавірусу

Креатор буд

На Тернопільщині стартувала вакцинація. Першій щеплення зробили завідувачці інфекційного відділення дитячої міської лікарні Ользі Дивоняк. У соцмережах повідомили, жінка почує себе добре.

Перші ж 16 тисяч доз вакцини доставили на Тернопільщину цієї ночі. На спеціальному автомобілі і під наглядом поліцейських препарати одразу ж відвезли на склад, звідки й братимуть вакцину мобільні бригади.

Вже на складі вакцину одразу ж поставили у холодильники. Окрім медикаментів, передали шприци та контейнери для зберігання.

Начальниця управління охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації Ольга Ярмоленко підкреслила, медики мобільних бригад, які і проводять вакцинацію, пройшли навчання у столиці, тому добре знають про всі особливості роботи з цим препаратом.

В першу чергу вакцинуватимуть медиків, які працюють в закладах, де надають допомогу хворим на Сovid-19, кажуть в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. Окрім того, дані всіх вакцинованих вноситимуть у спеціальну електронну базу.

Регіональна координаторка вакцинальної кампанії на Тернопільщині Марія Павельєва відзначила, що з наступного тижня будуть проводити навчання додаткових мобільних бригад для того, аби охопити цілу область щепленнями на першому етапі.



Джерело | Т1 Новини