20.04.2024

“Слава Україні!” і “Героям слава!” офіційні футбольні гасла України

Креатор буд

Уже сьогодні ввечері стартує довгоочікуване футбольне свято ЄВРО-2020. Напередодні збірна України представила нову форму, яку досі обговорюють чи не в усьому світі.

Із картою України, Кримом, Донецьком і Луганськом, а також такими знайомими кожному вболівальнику гаслами “Слава Україні!” і “Героям слава!”. Їх сьогодні офіційно затвердила Українська асоціація футболу разом із футбольними символами. Про це на своїй сторінці розповів президент УАФ Андрій Павелко. Нововведення діятимуть на всіх офіційних заходах асоціації, заходах за участю її представників на міжнародній арені і в матчах національних збірних.

Як зазначив перший заступник голови Асоціації футболу Тернопільщини Василь Заторський, у таких рішеннях немає жодної політики. Адже Україна єдина.

Форма сподобалася українським вболівальникам, її також позитивно відзначили і в інших країнах. Великий інтерес до форми української збірної проявили і північні сусіди. Російські ЗМІ також замайоріли обурливими заголовками активно поширюючи інформацію про нову форму збірної України.

Додамо, Союз європейських футбольних асоціацій (UEFA) схвалив форму збірної України для виступу на Євро-2020. Але вчора, 10 червня, з’явилася інформація, що під тиском Росії УЄФА вимагає від національної збірної України прибрати з футболок фразу “Героям слава!”.

Українські вболівальники проти такого рішення і активно висловлюють свою позицію і на офіційній сторінці УЄФА у соцмережах.
А президент Української Асоціації футболу Андрій Павелко зараз у Римі, веде переговори стосовно того, аби слова Героям слава так само залишилися на формі збірної.

Нагадаємо, свій перший матч на ЄВРО-2020 Україна зіграє цієї неділі із Нідерландами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,