29.03.2024

“Щоб писати про війну – треба її відчути”: у Тернополі презентували ветеранську прозу

Ваша реклама

Твори про війну – це не завжди тексти про смерть, кров чи сльози. А ті хто пережив її – відчули різні емоції, від ненависті і злості до любові. Бійці рідко беруться розповідати про життя на лінії вогню, а ще рідше – писати про це книги.

Про реалії російсько-української війни – книги Василя Піддубного і Віталія Запеки. Стати письменниками їх надихнув фронт.
Книги про війну мають писатися правдою, наголосили письменники. Тому найчесніше донести читачу історії з війни може лише той, хто був в окопах та бліндажах. Власне, письменників, які пережили війну і пишуть про неї, в Україні вже більше сотні.

Літературу про війну письменники привезли до Тернополя. У рамках мистецького фестивалю «Ї» вони презентували збірку оповідань «СЛОВО ПРО ВІЙНУ». Василь Піддубний у книзі зібрав тексти різних авторів, серед яких і Віталій Запека. Це вже третій том оповідань.

Автори зізналися, друк книг про війну фінансують або ж самі, або ж за сприяння видавництв. Державної підтримки немає. Але є читачі – що найголовніше. Як і те, щоб про ветеранів знали, читали і поважали. Власне тому письменників і запросили у Тернопіль, на фестиваль.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,