29.03.2024

Що варто знати прихожанам Православної Церкви України про святкування Великодня під час воєнного стану

Креатор буд

Зміни у святкуванні Великодня. Кілька нових правил будуть дотримуватись православні християни цьогоріч під час святкових літургій.

Зокрема, у зв’язку з воєнним станом в Україні, а також із запровадженням комендантської години архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор видав розпорядження настоятелям храмів Тернопільської єпархії  щодо проведення богослужінь у пасхальний період. Про це повідомляють на офіційній фейсбук-сторінці Тернопільської єпархії Православної Церкви України.

Архієрей благословив здійснювати освячення великодніх кошиків впродовж суботи для невеликих груп людей. Також розпочинати великодні богослужіння після закінчення комендантської години (вранці з 5:00). При оголошенні повітряної тривоги парафіяни повинні пройти в укриття. Перед початком богослужінь храми мають перевірити на наявність підозрілих предметів і, у разі їх виявлення – повідомити поліцію. Також архієпископ радить рекомендувати парафіянам повністю вимикати мобільні телефони на час богослужіння або перевести їх в режим “в літаку”.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,