27.04.2024

Що, де і коли запланували у Тернополі, щоб відзначити День міста

Ваша реклама

Масштабно та яскраво. Із спортивними, культурними і розважальними заходами. Так, 28 серпня у Тернополі святкуватимуть День міста та храмовий празник.

Програма заходів дуже насичена – передбачено 12 локацій та 27 цікавих подій. І усе це очікує на тернополян, гостей нашого міста уже цієї суботи.

Розпочнуться святкування 28 серпня із духовного єднання громади міста у спільній молитві. У Тернополі це є доброю традицією, адже відзначають не лише день міста, а й Храмовий празник. Отож, о 10:00 у Храмі Успення Пресвятої Богородиці, що на вулиці Острозького, відбудеться Свята літургія.

В той час на набережній Тернопільського ставу триватиме подія світового рівня – Чемпіонат з водно-моторного спорту. Також о 10.00 на Театральному майдані міста відбуватимуться Всеукраїнські змагання з баскетболу для дорослих. Серед спортивних подій і Кубок міського голови з греко-римської боротьби, який відбудеться об 11 годині. Будуть і локації, які діятимуть практично весь день. Це виставка робіт Богдана Ткачика з нагоди 70-річчя в Артгалереї та цікавий фестиваль.

У парку ім. Тараса Шевченка усі охочі зможуть поринути в атмосферу гончарства та дізнатись більше про це ремесло. Упродовж 10 годин на локації триватиме міжнародний фестиваль “Не святі горшки ліплять”.

Цілий ряд заходів містяни, гості святкового Тернополя зможуть побачити на вулиці Гетьмана Петра Сагайдачного. Серед них концертна програма Муніципального Галицького камерного оркестру «Тобі, Тернопіль», яка стартує о 14.00. А рівно через годину на цій же локації відбудеться вернісаж під відкритим небом. Євген Удін подарує місту серію картин «Тернопіль – місто, що надихає». Опісля, на Алеї зірок з’явиться 4 нові бронзові зірки.

На театральному майдані міста,  поблизу Тернопільського драмтеатру, усі охочі із 16:30 до 17:30 зможуть побачити живі скульптури із постановкою «Прості речі формують життя!». А згодом і виступ київського вуличного театру на ходулях.

Локацією, де будуть відбуватись не менш цікаві події є парк Національного відродження. Впродовж дня тут можна буде скуштувати меду на одноіменному святі, переглянути виставку робіт майстрів народної творчості Тернопільщини  та взяти участь у лотереї від «Червоного Хреста».

Із 15 години до 18:30 на сцені Співочого поля будуть виступати талановиті тернополяни. А вечері тут відбудеться святковий концерт за участі Віктора Павліка та шоу театру вогню.

Завершиться день міста у Тернополі святковим концертом на набережній. Також тут о 22 годині спалахне яскравий феєрверк. Долучайтесь і вітайте Тернопіль зі святом упродовж усіх вихідних, адже і в неділю чимало локацій чекатимуть на вас.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,