20.04.2024

Сезон розпочато: скільки вартують гриби на тернопільському ринку

Креатор буд

На тернопільських ринках з’явились білі гриби та літні маслюки.

Продавчиня Наталя розповіла, що продає гриби лише другий день. Їх збирає у Тернопільському районі. Щоб обрати хороші, слід звертати увагу на зріз на ніжці. За кілограм білого гриба просить 200 гривень.

А от за кілограм чищених маслят можна заплатити в рази менше. Лише 50 гривень. Літні маслюки починають збирати з липня по вересень. Аби обрати хороші, потрібно звертати увагу на сам капелюшок.

Проте є на ринку і такі гриби, які продаються цілий рік. Ціна за кілограм печериць коливається від 40 до 45 гривень. Все залежить від сорту та розміру. Зараз їх купують частіше, адже використовують і для консервацій, і для маринації. Продавці зазначили, гриби добрі, коли серединка біленька і вони важкі. Бо якщо темні, то несвіжі.

Тернополяни купувати гриби планують, ціни на сезонний продукт їх влаштовують. Але до вибору ставляться відповідально та навіть прискіпливо.

Додамо, незважаючи на користь грибів, у них все ж таки є ряд протипоказань. Неправильно приготовлені – можуть стати причиною харчового отруєння. Часте і активне споживання грибів може призвести до хвороб шлунку. В результаті – гастрит та більш серйозніші проблеми зі здоров’ям.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,