28.03.2024

“Росохацька група. Спогади”: у Тернополі борці за незалежність України ділились пережитим зі студентами

Ваша реклама

Зустріч з учасниками Росохацької групи, які у свій час протистояли радянській владі та тодішньому режиму відбулася 4 лютого у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці. Представники розповіли про те, як встановлювали чотири синьо-жовтих прапори та розвішували по всьому Чорткові листівки, видані з нагоди 55-річниці підписання Четвертого Універсалу Української Центральної Ради. Підпільна спільнота діяла у селі Росохач Чортківського району у 70-их роках минулого століття.
«Ми в той період вирішили показати, що рух за відродження української держави продовжується і ми рішили створити організацію свою. І зробити щось таке, аби воно вплинуло на свідомість громадськості», – зазначив ініціатор створення Росохацької групи Володимир Мармус.
Зустріч-спогад реалізували для того, аби героїв знали в обличчя. Щоб студенти та молодь надихались їхнім подвигом, розділяли патріотичні погляди та прагненням до збереження незалежності нашої країни.
Учасникам зустрічі роздали символічні листівки. Їх створили напередодні, аби кожен розумів важливість подвигу 10-ти молодих жителів нашої області. Крім того, в рамках заходу відбулось урочисте погашення листівки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,