24.04.2024

Рак – не вирок: тернополянки, які побороли онко, влаштують зустріч із жінками

Креатор буд

У Тернополі діє громадська організація «Амазонки Тернопілля». Це об’єднання жінок, які боряться із раком. До карантину учасниці щомісяця влаштовували спільні зустрічі, та через обмеження на тривалий час,  діяльність довелося призупинити.

«Це не є такі зустрічі, де треба обов’язково розказувати про свій діагноз та лікування. Ні, адже в нас є дуже багато тем для розмов. Ми можемо робити різні вироби, в нас можуть бути психологічні ігри», – розповідає психологиня, голова ГО “Амазонки Тернопілля” Марина Орап.
З 19 лютого формат зустрічей наживо відновиться: у п’ятницю у Тернопільській обласній бібліотеці для дорослих на бульварі Шевченка.

«Ми запрошуємо усіх жінок , які зараз лікуються, або ж одужали. Взагалі всі, хто мають потребу в підтримці, надії, які бояться і тривожаться», – зауважує Марина Орап.
Учасниці громадської організації впевнені – саме моральна та психологічна допомога є важливим фактором на шляху до одужання. До слова, за даними Єврокомсії, лише у 2020 році в Україні офіційно підтвердили 2 мільйони 700 тисяч випадків захворювання на рак, з них 1 мільйон 300 тисяч хворих – померли. Саме тому медики та експерти вкотре наголошують – планові перевірки та діагностика можуть врятувати життя.
Додамо, впродовж найближчих декількох років Єврокомісія планує виділити 4 мільярди євро на боротьбу з онкологічними захворюваннями. Ці кошти підуть на фінансування досліджень у сфері терапії та на профілактичні кампанії.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,