29.03.2024

Прохолодно, але плавати можна: пляжний сезон у Тернополі стартував

Ваша реклама

Початок літа у Тернополі видається не надто теплим. Хтось досі не знімає весняних курток. А температурні показники не піднімаються вище п’ятнадцяти градусів тепла. Все ж купальному сезону у Тернополі бути. На “Циганці” вже можна зустріти перших відпочивальників.

Тернополянин Ігор ще 30 травня відкрив плавальний сезон. Він приходить на пляж щодва дні. Зізнався, вода доволі холодна, але хобі зраджувати не хоче. Навіть ті, кому засмагати вже здоров’я не дозволяє, все одно приходять в парк. Купатись не планують, та кілька годин подихати тут полюбляють.

Дехто все ж таки надає перевагу закордонному відпочинку. А у тернопільському ставі не купається, бо вода забруднена. І поки журналісти збирались іти до фахівців, щоб запитати чому ж вода брудна, помітили, що Віталій, який боїться ставу через якість води – вигулює там собаку. Господар на березі, а тварина – миється там, де повинні купатись відпочивальники.

Заступник директора КП «Об’єднання парків культури та відпочинку м. Тернополя» Микола Ткач  зазначив, що ще до відкриття сезону, тобто до 5 червня, підготували все. Воду – перевірили, очистили водоростями. Душ на пляжі діє, туалети є, і в достатній кількості. Трава чиста, буйки на місці.

Також виконали роботи з очистки дна акваторії ставу. Водолази вичистили сторонні предмети, аби уникнути небезпеки і травмування відпочиваючих. Були відібранні бактеріальні показники води, проведенні відповідні лабораторні дослідження. Згідно з досліджень – вода на відповідає всім санітарним нормам.

То ж коли буде тепло – тернополяни зможуть відпочити на пляжах “Дальній” та “Циганка”. Останній працює з 9 ранку і до 21. Для безпеки відпочивальників там чергуватимуть матроси-рятувальники. Вони саме проходять спеціальні навчання. Про це зазначила помічниця начальника голвоного управління ДСНС у Тернопільській області з питань зв’язків із ЗМІ Ірина Крупа.

Рятувальники наголосили, під час плавання не можна запливати за буйки, не пірнати у незнайомих місцях, і заходити у воду в нетверезому стані.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,