26.04.2024

Проблеми дітей-сиріт і шляхи їх вирішення обговорили у Тернополі

Ваша реклама

Привернути увагу до проблем дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Залучити людей до індивідуальної підтримки. Про це говорили сьогодні представники благодійного фонду “Майбутнє сиріт”, управління освіти і науки, а також служби у правах дітей.

Інституціалізація – тобто інтеграція у доросле життя, де діють соціальні норми, правила, у кожного свій статус і роль. Цей процес один із найважливіших для дітей, які випускаються із інтернатних закладів, наголошують фахівці.

Аби вирішити такі проблеми і допомогти дітям і підліткам підготуватися до дорослого життя у благодійному фонді запроваджують різні проєкти. Серед них – “Візьми дитину на свята у родину”, а також “На порозі самостійного життя”.

Ще один проєкт наставництва із 2017 року реалізовують спільно із фахівцями обласного управління освіти та науки.

За останні 15 років вдалося досягнути позитивних зрушень щодо влаштування дітей сиріт і позбавлених батьківського піклування. І все це, зокрема, завдяки співпраці державних, місцевих органів влади, благодійних і громадських організацій.

Держава і місцеві громади підтримують дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування. Та у процесі соціалізації їм також потрібна індивідуальна підтримка. Наголошують, дітям важливі не подарунки, а увага.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,