20.04.2024

Правда і пам’ять: сотні людей прийшли на прем’єру фільму “Трохи нижче неба” про тернопільських “Кіборгів”

Ваша реклама

У тернопільському кінотеатрі презентували прем’єру документальної стрічки “Трохи нижче неба”. Зібрався майже повний зал глядачів.

У фільмі розповідають історію чотирьох кіборгів із Тернопільщини – В’ячеслава Мельника, Івана Вітишина, Ігоря Римаря та Володимира Труха.

«Це не художній фільм. Це просто правда, яку ми не хочемо бачити і яку відкидаємо», – зазначив військовий журналіст, автор ідеї та продюсер фільму Михайло Ухман.

На показі були присутні, зокрема, і матері загиблих кіборгів. Кажуть, їм важливо, аби люди знали правду і пам’ятали про подвиг їхніх синів.

«Пам’ятати і не забувати всіх тих, які загинули, бо я думаю, що життя дається тільки раз і його треба прожити із гідністю І давайте будемо їх пам’ятати не тільки по визначних датах, а щоб вони жили з нами вічно»,  – наголосила мати загиблого кіборга Ігоря Римара Ореста Кузь.

“Трохи нижче неба” – це шана Героям, які віддали своє життя захищаючи Україну, кажуть автори. Для цього проїхали всю Україну і відзняли понад 36 годин відео – це інтерв’ю батьків, побратимів, кіборгів.

Тернопіль став четвертим містом, де репрезентували документальну стрічку про захисників Донецького аеропорту “Трохи нижче неба”. Далі фільм покажуть у Львові, Дніпрі. Михайло Ухман просить не порівнювати стрічку із іншими, просто переглянути і пам’ятати, війна стосується кожного українця.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,