24.04.2024

Повернути переплачені за газ кошти тернополяни можуть будь-коли і навіть онлайн

Ваша реклама

Стоять у черзі по кілька днів. Тернополяни хочуть повернути кошти за переплачений газ. Проте, як розповіли у “Тернопільміськгаз”, подати заяву і отримати кошти за переплачений газ тернополяни можуть будь-коли.

Кінцевої дати, після якої кошти нібито пропадуть, немає. Зробити це можна навіть онлайн. Та люди про це не знають.

Тепер жителів Тернополя обслуговує Газопостачальна компанія “Нафтогаз України”. Вона надає нам газ з травня. Але за той місяць споживачі перерахували кошти ще старому постачальнику – “Газпостачу”. І тепер оформляють заяви, аби гроші повернути.

За словами директорки попередньої постачальної компанії Галини Голоюхи, механізму, який би дозволив автоматично перерахувати гроші немає. У Нафтогазі рекомендують всім звернутися до попереднього постачальника.

Для повернення коштів тернополянам необхідні копія паспорта, копія коду, копія карткового рахунку (банківські реквізити) і квитанції про оплату.

Також заяву можна подати онлайн.  Ці самі документи відсканувати, підписати електронним цифровим підписом і відправити на електронну адресу.

Постачальник газу змінився не лише у тернополян, а й у значної кількості українців. Наприкінці травня стало відомо, що за рішенням суду 26 розподільчих компаній, більшість з яких контролював бізнесмен Дмитро Фірташ, передали Агентству з управління та менеджменту активів. А ті вже передали до «Чорноморнафтогазу», дочірньої компанії НАК «Нафтогаз України». І 8 млн клієнтів автоматично підключили до нового постачальника – ГК “Нафтогаз України”. Таким чином, з 1 травня на ринку панує повна монополія “Нафтогазу”, який сконцентрував близько 90% розподілу та постачання газу побутовим споживачам.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , , ,