29.03.2024

Постковідний синдром: діти, які перехворіли COVID-19, можуть пройти реабілітацію у Тернополі

Креатор буд

За даними ВООЗ коронавірусом уже перехворів кожен 10 житель планети. Серед тих, хто подолав недугу і діти. Вони, за словами лікарів, переносять інфекцію індивідуально і борються із постковідним синдромом.

У Тернополі відновленням дітей займаються у Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги. Він діє при Тернопільській міській дитячій комунальній лікарні. Щоб пройти відновлення тут,  потрібна консультація та направлення від педіатра.


Після того, коли батьки разом із дитиною приходять у центр, їх консультують спеціалісти та визначають, яка саме реабілітація потрібна. Це можуть бути дихальна гімнастика, масаж, фізіопроцедури, робота з психологом чи водолікування. Лікарі кажуть, відновлення після коронавірусу у дітей може тривати від кількох тижнів і до пів року.

Послугу постковідної реабілітації у Тернопільській міській дитячі лікарні запровадили нещодавно. Проте у Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги вже є 3 дітей, які перенесли коронавірус. Їх вік – від 5 до 9 років. Тому, директор міської дитячої лікарні закликає, не ігнорувати симптоми та звертатись за кваліфікованою допомогою.

«Якщо батьки помітили якісь зміни в поведінці дитини чи особливості із здоров’ям – запрошуємо до нас у реабілітаційний центр. Можна звернутися до лікаря дитячого, первинної допомоги, сімейного лікаря, а ті у свою чергу направлять до нас. Також можна самотужки звернутися до нас», – наголосив директор КНП «Тернопільська дитяча комунальна лікарня» Андрій Артимович.

Додамо, крім реабілітації після COVID-19, в Центрі медичної реабілітації та паліативної допомоги на Федьковича, 16,  допомагають відновитись дітям після різноманітних респіраторних та вірусних інфекцій.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,