16.04.2024

Понад мільйон гривень прибутку: в обласному управлінні лісового та мисливського господарства підсумували роботу у 2020 році

Ваша реклама

З 8 до 19 лютого в усіх лісництва Тернопільщини провели аудиторську перевірку. Про її результати розповів начальник Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства Державного агентства лісових ресурсів України Олег Яремко під час конференції. За його словами, три підприємства отримали умовно-позитивну оцінку. Незадовільну оцінку не отримав ніхто.

Також, за інформацією, оголошеною під час наради, у 2020 році вдалось заготовити майже 230 тисяч метрів кубічних деревини. Як наслідок область отримала понад мільйон гривень прибутку. В порівнянні з минулими роками ця цифра зменшилась, через здорожчання витрат на матеріали та бензин.

Важливо зазначити, що Чортківський лісгосп увійшов у трійку найкращих лісових підприємств України.

Як зазначив, в.о. директора цього лісгоспу Юрій Кравець, зараз їхнє лісництво повністю забезпечує себе саджанцями, щоб засаджувати території вирубки лісів. А надалі планують розвивати таку співпрацю з іншими господарствами області.

У Тернопільському обласному управлінні лісового та мисливського господарства наголосили – планів для реалізації доволі багато. Першочергово у 2021 році хочуть підвищити працівникам заробітну плату і придбати квадрокоптери, які допоможуть пришвидшити роботу в плані огляду лісів, зокрема рятувати їх від незаконних вирубок.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,