17.04.2024

Покращення на 30 мільйонів євро: у Тернополі розпочнуть термомодернізацію закладів освіти

Креатор буд

Масштабна термомодернізація стартує у Тернополі. У закладах дошкільної і шкільної освіти капітально модернізують приміщення. І ззовні, і в зсередини.

Як зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал, проведуть утеплення дахів, підлог, встановлять нові вікна, двері, нові системи опалення, вентиляції, системи освітлення.

Це стало можливим завдяки участі нашого міста у проєкті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України» і співпраці з Європейським інвестиційним банком. Загалом, на такий проєкт передбачили 30 мільйонів євро. Реалізувати задумане мають до 2024 року.

Впродовж цього часу планують модернізувати 23 комунальні дитячі садочки, а також 16 шкіл.

Цьогоріч взялись за ті об’єкти, які прописані в контрактах. Термомодернізують 12 дитсадків і ще 3 школи-садки. Влада міста переконана, таким чином вдасться скоротити витрати на опалення закладів освіти.

За словами завідувача сектору енергоефективності Тернопільського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Павла Савченка, 120 установ, які оплачуються енергоносії з міського бюджету, 73 відсотки цих установ – заклади освіти.

Загалом, до кінця проєкту, тобто до 2024 року, у Тернополі планують модернізувати 39 закладів шкільної та дошкільної освіти.

Слідкуйте за подіями в Тернополі та області! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/ternopil1_tv



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,