25.04.2024

Почали цінувати життя: як пандемія вплинула на тернополян

Ваша реклама

Почали цінувати сім’ю та час. Більше року тому ВООЗ оголосила у світі пандемію через нову інфекційну хворобу Covid-19.

12 березня 2020 року в Україні запровадили перший карантин. Закриті навчальні заклади,  дистанційний режим, і як наслідок для багатьох –  безробіття. Найважче, зазначають тернополяни, було звикнути до онлайн-методів навчання. Адже раніше про таку систему роботи навіть не чули.

16 березня 2020 Україна обмежила в’їзд іноземців. Авіаквитки закинуті у шухляду, зустрічі з друзями перенесені, гостей ніхто не приймає. Брак спілкування – найбільша проблема у час карантину, додавали тернополяни.

Та плюси у карантині люди все ж бачать. Бо під час локдауну знайшли час на давно відкладені справи. Побули з сім’єю та відкрили нові вміння – хтось пройшов курси для самовдосконалення, а хтось просто налагоджував стосунки з рідними.

А є й ті жителі міста, на яких локдаун не дуже вплинув.  Розповіли, гроші заощаджували, та й витрачати їх особливо не було на що. А дехто у ресторани і торгові центри не ходив і до карантину, наголосили тернополяни.

Карантин перевернув наше життя з ніг на голову. Ті речі, які здавались нам найнеобхіднішими перейшли на другий план. Важливими стали доброта, чесність та порядність. У будь-якому випадку ковід-епідемія залишила слід в житті кожного.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: ,