28.03.2024

Пільги для платників податків: якими послугами можуть скористатися підприємці Тернопільщини

Креатор буд

До бюджету області найбільше податків надійшло від представників сільського господарства, промисловості, будівництва і торгівлі. Про це повідомляють у головному управлінні податкової служби у Тернопільській області.

Так, до місцевих бюджетів за минулий рік надійшло 4,7 млрд. грн. Ця сума на 370, 5 млн. грн більша, ніж у 2019 . Фахівці кажуть, попри карантинні обмеження та складну ситуацію в країні українці стали сумлінніше сплачувати податки.
Зазначимо, сплачені податки – це фінансування армії, медицини, освіти і заробітні плати для громадян. Тернополяни переконують, самі чесно сплачують податки, бо вважають, що від цього залежить добробут. Але, кажуть, не раз чули про тих підприємців, які уникають стягнень.
«В першу чергу, треба нормально до того підійти, а саме про те, який відсоток платити, чи всі оформленні на роботах. Треба аби всі були в рівних умовах. Якщо дадуть такий процент, що людина не в силі, то за що буде його платити», – коментує тернополянка Дарія.
У податковій службі області кажуть, для того, аби всі платники совісно сплачували – вирішили регулювати цей процес. У громадах області створюють спеціальні групи. Їхнє головне завдання – не допускати так званого «чорного» працевлаштування.
Як розповів начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина, держава пішла на поступки в плані списання боргів тим підприємствам і верствам населення, які в час карантину не могли заплатити свої податки. Це тим, які мали податкові борги до 3080 гривень. Такою пільгою в нас скористалися біля 99 тисяч платників.
Окрім того, під час карантину платники податків звертались, щоб анулювати борги по ЄСВ. До прохань дослухались. Відтак скасували стягнення 128 підприємцям області. Решта можуть скористатись такою пільгою до 1 березня 2021 року. Додамо, інформацію про списаний борг платники податків можуть отримати в Електронному кабінеті, на сайті Державної податкової служби.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,