29.03.2024

Першокласникам Тернополя цьогоріч не потрібно проходити медогляд

Ваша реклама

До кінця травня тернополяни повинні подати документи на зарахування дітей у навчальні заклади. Окрім заяви та документів необхідно подати і медичну довідку про проходження медогляду.

Нагадаємо, що раніше, до пандемії, сімейний лікар видавав направлення на огляд вузькими спеціалістами. В обов’язковому порядку дитину повинні були оглянути: окуліст, хірург, ортопед, стоматолог, невролог. Про це розповіла лікар-педіатр третього педіатричного відділення Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Ірина Мендик.

Проте цього року першокласникам проходити профогляд не потрібно. Таке рішення прийняли у зв’язку з карантином.

За словами директора Тернопільської міської дитячої комунальної лікарні Володимира Кучми, таке рішення прийняли, щоб не створювати великі черги та ажіотажу. Документи в 1 клас, це форми 086, 063, будуть видаватись лікарем-педіатром або сімейним лікарем без медичного огляду.

Володимир Кучма додав, робитимуть винятки для тих дітей, які мають явні ознаки хвороби або хронічні захворювання.
Варто додати, що окрім медичної довідки форми  № 086-1/о дошкільнятам та учням необхідно мати усі обов’язкові щеплення, передбачені Календарем профілактичних щеплень, щоб з 1 вересня мати змогу відвідувати садочки чи очно навчатися у школах.

За словами Володимира Кучми, профілактичні щеплення у Тернополі проводяться щоденно у шести педіатричних філіалах. Станом на квітень у педіатричних відділеннях міської дитячої комунальної лікарні працює 60 дільничних лікарів-педіатрів. Функціонують кабінети профілактичних щеплень та наявні усі необхідні вакцини від інфекціних хвороб.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,