27.04.2024

“Пам’ятай про Крути”: тернополяни вшанували героїв 1918-го

Креатор буд

Бій під Крутами, подія, яка назавжди залишиться в українських серцях. Подвиг студентів є прикладом патріотизму для сучасної молоді.

Аби тернополяни знали та пам’ятали історичні події – організували тематичну акцію “Пам’ятай про Крути”. У дворі музею політв’язнів зібрались ті, кому небайдуже майбутнє України. Молитвою вшанували пам’ять загиблих молодих героїв.

«Сто років тому Україна не була готова до цієї війни, і окупант сподівався легко її захопити. Але є воля Божа, дати українському народу тих героїв, тих борців, які не бояться віддати своє життя заради народу, заради своїх братів і сестер, заради того щоб в української держави було майбутнє», – зазначив під час заходу Архієпископ Тернопільський і Кременецький Владика Нестор.

Згадавши події сторічної давнини – провели паралель із сьогоденням. Адже зараз, так само як і 103 роки тому, українці продовжують героїчну боротьбу за свою Батьківщину.

«Подвиг героїв Крут дав натхнення до боротьби наступним поколінням. Їх подвиг використовували у своїй боротьбі бійці УПА, на їхніх подвигах вчилися новітні герої – захисники Донецького аеропорту, Дебальцева», – наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Запалили лампадки та виклали із них слово “крути”, прочитали лекцію «Гібридна війна Росії проти України: Крути і Дебальцево». Після чого, всі охочі в українському домі “Перемога” переглянули фільм «Крути 1918». Саме так, тернополяни вшанували 103-річницю бою під Крутами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,